torstai 6. heinäkuuta 2017

Virkattu laukku

Palasia arjestamme podcastin Riikka on yllyttänyt varmaan kaikki suomalaiset virkkaajat virkkaamaan näitä laukkuja. 





Lankoina minulla oli jotain ikivanhoja kirppikseltä ostettuja Cottonella lankoja sekä TeeTee shopista ostettuja kirjavia tekokuitulankoja. Yhdistin aina kaksi lankaa samaan ja virkkasin numero 4 koukulla.



Laukku aloitetaan virkkaamalla soikean muotoinen pohjaosa, jonka jälkeen virkataan reunus ja siitä umpinaisena pyöreänä laukun sivuosa. Virkkasin kiinteillä silmukoilla koko laukun. Ihan viimeiseksi virkkasin piilosilmukkakerroksen laukun yläreunaan.


Sangoiksi virkataan samanlaiset soikiot kuin pohjaosakin, ompelin sangat kaksinkertaisiksi ja jätin päädyt yksinkartaisiksi, jotta sain kiinnityspinnat sangoille.



Laukkuun mahtuu hyvin neljä maitopurkkia ja sangat ovat riittävän pitkät ja tukevat nämä purkit kantamaan. Laukku on toistaiseksi vuoriton, mutta jos se venyy käytössä pahasti niin pitää harkita vuorittamista.


Kaiken kaikkiaan lankoja kului 405 grammaa, todella hyvä jämälankojen käyttökohde. 



2 kommenttia:

  1. Hauska nähdä, että joku on keksinyt käyttöä noille cottonelloille. Mulla on niitä kauhea kasa, enkä ole keksinyt mitään. :)
    Hieno kassi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli onneksi noin vähän noita Cottonelloja ja sain ne kaikki kulumaan tähän laukkuun. Virkkaa sinäkin niistä vaikka kaksin- tai kolminkertaisena koreja, kasseja tai muuta vastaavaa.

      Poista