keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Tähtipaitoja siskoksille

Ompelin pikkuisille neidelle, isosisko 6 v. ja pikkusisko 2 v. uusia vaatteita. Edelliset ompelin joululahjoiksi viime vuoden lopulla. 



Tällä kertaa ompelin tähtipaitoja ja legginsejä. Tähtipaitojen ohje löytytäältäOtin noista joululahjapaidoista etukappaleen kaavan ja piirsin sen kokonaiseksi (siis kaksinkertaistin taitteella olleen kaavan). Tein saman pienempään kokoon. Piirsin vapaalla kädellä tähden ja leikkasin kaavan palasiksi.  Alkuperäinen kaava on sama kuin  näissä paidoissa. Leikkasin palaset molempien paitohin ja ompelin paidat kasaan. Ompelin kappaleet kiinni toisiinsa saumurilla, neljällä langalla. Kaikki reunat; pääntie, hihansuut, helmat, lahkeensuut ja kuminauhakujat ompelin kaksoisneulalla ompelukoneella. Leikkasin samoista kankaista legginsejä  joko isommassa tai pienemmässä koossa sen mukaan kumpaan kokoon kankaat riittivät. Tällä kertaa siis yleensä vain toinen tytöistä sai legginsit. Kuvissa ne on sen paidan alla kummassa koossa ne on.



Vaaleanpunapohjainen pallokangas (trikoo) on ostettu Ompelimo Sartasta. Vihreä trikoo on Eurokankaasta. Kumpaakin kangasta kului metrin verran. 




Pingviinitrikoo on ostettu Eurokankaasta ja yksivärinen trikoo on ostettu Trikookellarista. Pingviinitrikoota oli metri ja yksiväristä trikoota oli 80 cm.





Siilitrikoo on ostettu Löytö-Palasta Oulusta ja yksivärinen interlock neulos on ostettu Eurokankaasta. Keltaista kului 1,6 m ja siilitrikoota kului metri.


Bambicollege ja sininen trikoo on ostettu Eurokankaasta, collegen sisäpinta on harjattu pehmeäksi. Sininen trikoo on riittävän jämäkkää, joten uskalsin sen yhdistää collegeen. Bambikohdat kimaltavat hieman ja kimalletta irtoaa tietenkin pesussa ja käytössä. Bambicollegetta ei voinut leikata housuiksi, koska kankaan yhteen suuntaan leikkaamisen vuoksi kangas ei riittänyt edes pienempiin housuihin. Kumpaakin kangasta kului metrin verran. Kaiken kaikkiaan kankaita kului yhteensä 8,4 metriä.

Kaikki vaatteet ovat pienemmälle neidille 92 cm ja isommalle neidille 128 cm. Minulla on vielä muutamaa lapsille sopivaa trikoota jäljellä, saa nähdä milloin innostun seuraavan kerran ompelemaan.


4 kommenttia:

  1. Olivat todellakin ihania vaatteita neideille. Ja ihanan persoonallisia. Tekisi mieli itellekkin tilata sulta tollanen kesäksi vähän pitempänä aikuisen versiona lilalla pohjalla. Mutta palaillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki mallia voi suurentaa aikuisellekin, olen nähnyt niitä eri blogeissa. Katsellaan sopivia väriyhdistelmiä.

      Poista
  2. Tosi kivoja vaatteita. Ei tule ihan jokaisella kaverilla vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se ompelussa onkin ihanaa kun saa tehtyä yksilöllistä

      Poista