torstai 29. lokakuuta 2015

Lokakuu on Roosa nauha -kuukausi

Lokakuussa on neulottu sukkia. Olen päässyt kaveriksi Roosa nauha langan kanssa, se kun on kovin ohutta minun käsilleni. Ostaessani uusia lankoja näin kaupassa mallisukat, joiden mukaan neuloin parit sukat.





Tätä mallia tuli kahdet, koska olin tulkinnut muistiinpanoni väärin ja toisesta sukasta tuli ihan eri kokoinen. Neuloin ensimmäiselle sukalle oikean kokoisen parin ja purin toisen sukan kantapäähän saakka ja raidoitin jalkaterä osuuden.

Seuraavat sukat ovat polkekeraitasukat kahden kerroksen raidoilla. Polvekeraidan mallikerta on seuraava, ensimmäinen kerros: oikea silmukka, langankierto, kolme oikeaa silmukkaa, ylivetokavennus, kaksi oikein yhteen, kolme oikeaa silmukkaa, langankierto, oikea silmukka, toistetaan koko kerros. Toinen kerros kaikki silmukat oikein. Toistetaan kahta kerrosta. Tein polvekeraitaa vain varteen, mutta sitä voi jatkaa vaikka jalkapöydän päällä myös jalkaterän osuudella. 




Kaikki yllä olevat sukat on neulottu 2,5 puikoilla.

Neljännet sukat neuloin kaksinkertaisesta Roosa nauha langasta puikoilla numero 4. Sukat ovat miesten kokoa. Jalkaterän päällä on 2 o, 2 n resoria. Kantapää on yksinkertainen, koska ajattelin vahvistetusta kantapäästä tulevan kaksinkertaisesta langasta liian tönkön.  Nyt vasta muistin, että neuloin muurahaisenpolkusukat kaksinkertaisella langalla ja vahvistetulla kantapäällä.



Tässä vielä kaikki "perhepotretissa"


Tämä naurattaa kovasti, koska itse en neulonut yhtään ainutta sukkaa 1990 -luvulla ja tälle vuodelle on kertynyt jo 18 paria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti