maanantai 17. elokuuta 2015

Lohtusukat

Rakas koiramme jouduttiin lopettamaan heinäkuun lopulla. En halunnut suruvaiheessa jatkaa mitään keskeneräistä käsityötäni, koska olisin siirtänyt surulliset ajatukset suoraan käsitöihin. Olisin myöhemmin muistanut aina tuon musertavan surun katsoessani esim. valmista neuletakkia.

Neuloin sitten kaikenlaisista jämälangoista sukkia niin kauan, että pahin suru helpotti. Sukkia valmistui kaikkiaan neljä paria.





Ensimmäisissä sukissa langat olivat Nallea, kirjavien virallista nimeä en muista. Kirjavat olivat jääneet tähteeksi siskolleni neulotuista huiveista.. Yksivärinen vihreä oli jäänyt yli tästä neuletakista

Sukat ovat miehen kokoa, neulottu puikoilla numero 3, 16 silmukkaa/puikko, jalkaterän pääliosassa on kahdella puikolla neulottu 2o, 2n resoria, samaa kuin varsiosassakin. Kantapää normaali vahvistettu kantapää ja kärjessä normaali säteittäinen kavennus. Raidoituksessa väri vaihtuu 4 kerroksen välein.
 


Seuraavat sukat ovat naisten kokoa.  Puikot, silmukat ja mallineule sama kuin edellisissä. Lankana Nallen jotain kirjavaa, joka jäi yli näistä pitsikämmekkäistä ja pitsihuivista, pinkki lanka Roosanauha sukkalankaa Taito Pirkanmaalta.  Varret ovat hieman lyhyemmät ja raidoitus on kuusi violettia kerrosta ja kolme pinkkiä kerrosta.




Seuraavat sukat ovat samanlaiset kuin edelliset, mutta varret ovat lyhyemmät ja raidoitus on vastaavasti kuusi kerrosta pinkkiä ja kolme kerrosta violettia.



Viimeinen sukkapari onkin oikein räsymattopari. Mallineuleet, kantapää, kärki, puikot yms. kuten kaikissa aiemmissa. Raidoitus on kahden kerroksen korkuinen, turkoosi-lilaa, siniraitaa ja kokolilaa vuorotellen vaaleanharmaan Roosanauha sukkalangan kanssa. Halusin väliin yksivärisen vaaleanharmaan raidan (joka toinen raita harmaata, kuten huomaatte), jotta värit erottuvat toisistaan. Kantapää ja kärki samaa vihreää kuin ensimmäisissä sukissa. Nämä ovat miesten kokoa.




Jämälankoja jäi vielä yhden sukkaparin verran, mutta nyt ei huvita enään neuloa sukkia. (Ainakaan näillä langoilla) Seuraavaksi jotain muuta joko puikoille tai koukulle. Tai sitten jatkan keskeneräisiä töitä.


Muistamme sinut ikuisesti, Lenni rakas




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti